Ervaringen van een model: Amanda

onzeker, liefde voor jezelf, torso van jezelf

Amanda deed mee aan mijn ‘your body is amazing’ project. Een project om andere vrouwen te laten zien dat we allemaal mooi zijn. Ja, ook jij! Midden in de woonkamer, gordijnen dicht en Amanda mocht haar kleren uittrekken. Gelukkig was het hartje zomer, en vroren haar blote billen er niet af. Niet alleen voor haar was het spannend, maar voor mij ook. Amanda was het derde model ooit dat hier kwam. In die periode deed ik nog met trillende handen de deur open. Want wat voor vrouw zou ik treffen, zouden we wel een klik hebben? Daar had ik helemaal niet bang voor hoeven zijn, wat een fantastisch mens! Helemaal uit Zeeland gekomen met Zeeuwse Bolussen en een prachtig boek voor mij. Wat een verwennerij!

kunst liefde voor jezelf

Ik heb veel geleerd van haar, de manier waarop ze naar haar eigen lijf kijkt en hoe ze ‘trots op haar lijf’ is. Inmiddels staan de modellen niet meer in de woonkamer, maar in mijn atelier dat ik op standje sauna kan stoken. Maar inmiddels is het wel tijd dat jullie Amanda’s verhaal horen:

Amanda’s verhaal:

Waarom besloot je mee te doen aan ‘your body is amazing’?

Ik zat net als jou in de fase van je lijf accepteren. Je weet zelf hoe kritisch vrouwen kunnen zijn. Ik zat in de overgang. Er veranderen dingen in je lichaam. Je ergert je aan dingen. Dit zakt, dat wordt niet meer strak, dit wordt een beetje blubberig. Ik dacht: er is altijd wel wat te mekkeren. Maar ik was afgevallen en daar was ik best wel trots op. En toen kwam jouw bericht. Een post waarin je deelde: Dik, dun, groot, breed. Hoe je er nu uitziet, het is precies goed. En die post kwam zo binnen. Die voelde ik helemaal door mijn lijf en toen dacht ik: dit is het!

Ik had trouwens geen idee waar je woonde, en dacht later: dat is ook wel heel optimistisch geweest. Zeeland – Assen. Maar toen realiseerde ik me dat die reis ervoor, heel wat jaren langer was. Een emotionele reis en een stuk ingrijpender. De reis naar jou toe, hoorde er ook nog bij (en die was een stuk korter).

beeld van jezelf, liefde voor je lijf, acceptatie van jezelf, torso

Het moment

Was je zenuwachtig?

Nee, eigenlijk niet. Ik vond het meer spannend. Zoals voor mijn verjaardag spannend. Wat dat betreft ben ik net nog een klein kind en word ik helemaal enthousiast van mijn verjaardag.

Hoe was je ervaring toen je de deur binnen stapte?

Omdat je elkaar volgt op Instagram, heb je al het gevoel dat je elkaar kent. Het heeft geen moment raar gevoeld, of ongemakkelijk. Het was gelijk ouwe-jongens-krentenbrood.

En het moment dat je naakt moest?

Ik ga naar de sauna, en één van de leukste dingen van de sauna is, dat je geen kleren aan hoeft. Dat er een vreemd iemand naar je kijkt is even raar, maar dat duurde twee seconden

Vond je het zwaar om model te staan?

Nee, door de pauzes niet. En doordat ik een staand / lopend beroep heb, ben ik het gewend. De uitdaging zat hem meer in het stil blijven staan en steeds dezelfde pose aannemen. Maar dat heeft meer met focus en concentratie te maken. Soms vergat ik gewoon welk been ik voor had staan.

boetseren beeld van jezelf, trots op je lijf

Het was geweldig! Fantastisch. Ik vond het fijn en gezellig. We hebben gezellig gekletst, gegeten en gedronken. Heerlijk genoten! Het waren een soort vakantiedagen!

Amanda

Wat heeft het voor jou betekend?

Heeft het ook iets voor je zelfbeeld gedaan?

Ja, ik was aangenaam verrast. Dankzij het beeld vind ik mezelf mooier. Ik herkende mezelf gelijk in het beeld. Mijn moeder en  mijn vriendin herkenden me ook meteen. Mijn man vindt me in het echt mooier, terwijl ik denk: dankzij het beeld vind ik mezelf mooier. Maar ik denk dat hij gewoon meer van vlees en bloed houdt…

Wat zeiden anderen er van?

Ze kennen me al langer. Ze vonden het dapper. Sommige vriendinnen van mij wilden het zelf ook, die hebben inmiddels al contact met jou opgenomen.

kunstwerk van jezelf, amanda beeld. kunst trots op je lijf
Wat heb je geleerd van het laten maken van jouw eigen beeld en wat neem je ervan mee?

Ik heb geleerd dat het heel mooi is: hoe iemand die kunst maakt naar jou kijkt. Ik vond het bijzonder dat jij intensief naar me keek en ik me daar niet ongemakkelijk bij voelde. Terwijl ik dat normaal wel heb. Dat vond ik een bijzonder inzicht. Als iemand me zo aan zit te kijken, denk ik al snel: ‘hallo, kijk eens ergens anders naar’. Dat had ik bij jou juist helemaal niet. Ik kon echt zien dat je technisch aan het kijken was. Heel indrukwekkend om te zien hoe het beeld tot stand komt. Dat was ook één van de redenen dat ik mee wilde doen: een stukje nieuwsgierigheid van hoe je dat nou doet.

Ik kijk ook wel anders naar mezelf nu. Ik ben toch iets blijer met mijn uiterlijk dan ervoor. En ik heb jou in het echt ontmoet, dat vond ik ook heel leuk. Het is ook een stap geweest in waar ik nu ben, daardoor durfde ik toch weer een stap verder te zetten in mijn leven.

ilana aan het werk, torso vrouw trots op je lijf
En dan de aller laatste en misschien wel belangrijkste vraag… Waar staat het beeld?

*draait de camera om en laat trots het beeld zien* In de woonkamer! En ik heb het natuurlijk gepost op Instagram.

Heel erg bedankt Amanda voor je verhaal. Ik heb ontzettend genoten van ons weekend samen!

Wil jij nou ook ervaren hoe het is om model te staan, stuur mij gerust een berichtje. info@ikbenilana.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je eigen kunstwerk

Een beeld van je lijf

TROTS OP JOU CADEAU

Een origineel voor de vrouw waar jij trots op bent.

Social Media

Populair

Ontvang de laatste updates

Schrijf je in

Ik beloof dat ik je niet ga spammen! Alleen maar mailtjes over zelfliefde en mijn aanbod.

Gerelateerde posts

Vulva. je vulva omarmen

Het is mijn vulva!

Jaren heb ik gedacht dat ze vagina heette. Dat ze er was om mij lastig te vallen. Stress te bezorgen en vooral heel veel jeuk

Ik voel me niet goed genoeg

spiegel Ik kijk in de spiegel. Zie mijn buik. De pukkeltjes op mijn benen. De striae rondom mijn borsten. Waar ik eerder snel in mijn