Boetseerkunst – jouw lijf als model

Vrouw! jouw lijf verdient het om de volledige aandacht te krijgen. Even stil te staan bij alles wat ze voor je gedaan heeft.

Misschien heeft ze jouw kind gedragen. Wellicht komt ze net uit een strijd waar ze letterlijk gevochten heeft voor haar leven. Of zit ze in een transformatie, waardoor ze er anders uitziet dan wat ze gewend was.

Jouw lijf, ze is er altijd voor je. Soms maken jullie verdrietige dingen samen mee, dan geeft ze je weer al het moois.

Is het niet eens tijd om minder hard voor haar te zijn. Om haar op een pronkstuk te zetten om haar zo te bedanken voor alles wat ze voor je heeft gedaan.  

Ook gezien bij:

happinez logo

Jouw lijf als kunstwerk

Als kunstenares boetseer ik jouw lijf in klei. Ik zie jou. De naakte jou. Zonder maskers, met al je lijnen, rondingen en deuken.

Ik gun het jou zo om door mijn ogen naar jouw lijf te kijken. Zo zal je namelijk het echte beeld van jezelf zien. Liefdevol. Kwetsbaar. Trots.  

Dit is een ode aan jouw lijf. Je bent al bezig met zelfliefde en je weet dat je van je lijf wilt houden. Alleen weten en het ook echt voelen zijn twee verschillende dingen.

vrouwen torso, zelfliefde

Trots op je lijf

 

Te vaak heb je je lichaam bekritiseerd in plaats van haar te vertellen hoe trots je op haar bent. Laten we haar 2 dagen volledig in de watten leggen. Een luxe hotelovernachting en een high tea als kers op de taart. 

boetseren beeld kunstwerk workshop vrijgezellenfeest

"Na 7 jaar ernstig ziek zijn waren mijn lichaam en zelfbeeld nog meer geschonden. En hoewel het gaat om de binnenkant is dat makkelijker gezegd dan oprecht zo te voelen.

Ilana heeft, met haar manier van werken en haar artistieke weergave van mijn verscheurde lichaam, voor elkaar gekregen dat ik trots naar mijn lichaam kijk."

MODEL

Jij als model

We beginnen de dag met een heerlijk gebakje, iets wat je van jezelf misschien niet altijd mag 😉  Maar tijdens het boetseren gaan we luisteren naar wat je lichaam wil en niet hoe het er uit zou moet zien.

En dan hoppa uit de kleren en staan. Tenminste, als jij daar aan toe bent. Want dat jij je op je gemak voelt is voor mij een prioriteit. Een veilige omgeving waar jij er helemaal mag zijn met je verhaal. Want ik snap dat dit misschien wel heel erg buiten jouw comfortzone ligt.

Heerlijk kletsend maar soms ook in stilte creëren mijn vingers wat mijn ogen zien: een kunstwerk.

vrouwenlijf klei, keramiek

"Nog wat onzeker stap ik het atelier in van Ilana en bepalen we samen welke pose passend en goed voelt. Waar heb ik me toch onnodig druk over gemaakt, Ilana stelt je zo op je gemak en we praten over van alles.

Het was ook een geweldige ervaring en wat is ze prachtig geworden. Nu ik met mijn torso thuis ben gekomen ben ik nog blijer en vind ik mijn torso nog mooier."

MODEL

zelfliefde, beelden kunstwerken van vrouwen lijven

Boetseren

Geconcentreerd kijk ik naar jouw lichaam. Naar alles wat bij dat prachtige lijf hoort. Naar de lijnen, je verhoudingen, je littekens en vetrollen. Alles mag er zijn.

Jij staat model en gaat zien dat grote stukken vormeloze klei een vrouwenlijf gaan vormen, jouw vrouwenlijf. Samen gaan we aan de slag.

"Dankjewel ilana… Voor het creëren van zoveel liefde en veiligheid waardoor ik er helemaal kon zijn met mijn verhaal, mijn verdriet, mijn imperfecties, mijn naakte waarheid en de schoonheid daarvan."

Mariëlle - MODEL

CUTE

2749,- Of in termijnen van 4x €699,-
 • Twee dagen boetseren inclusief luxe ovenachting.
 • Inclusief dinner en heerlijke high tea
 • Krijg een luxe wellnes pakket inclusief gepersonaliseerde kimono
 • Keuze uit meer dan 30 kleuren
 • Torso (vanaf je bovenbeen tot boven je borst)
 • 15 cm

MAGNIFICENT

Meest gekozen
2995,- Of in termijnen van 3x €999,-
 • Twee dagen boetseren inclusief luxe ovenachting.
 • Inclusief dinner en heerlijke high tea
 • Krijg een luxe wellnes pakket inclusief gepersonaliseerde kimono
 • Keuze uit meer dan 30 kleuren
 • Torso (vanaf je bovenbeen tot boven je borst)
 • 30 cm

Omring je met de vrouwen die je voorgingen

Samen gaan we op een magische reis. In mijn atelier ben je omringd door beelden van de vrouwen die je voor gingen. Ze staan te pronken in mijn kast. Dunne vrouwen, dikke vrouwen, vrouwen met hangborsten en vrouwen met littekens, allemaal met hun eigen verhaal. Zij laten jou zien dat ongeacht hoe jij eruit ziet je goed bent zoals je bent.  

Je gaat zien dat je lijf anders is dan je gedachten je altijd laten geloven. We gaan aan de slag met leren accepteren wie jij bent. Hoe jouw lijf eruitziet en de liefde die jouw lijf eigenlijk verdiend.

kunstwerk vrouwenlijf

ilana de Boer

Kunstenaar

Mijn lijf was nooit goed genoeg..

.. ook ik struggelde met mijn zelfbeeld. Hoi mijn naam is ilana. Toen ik dun was voelde ik me dik, toen ik dikker werd voelde ik me lelijk. Als puberend meisje zag ik alleen maar het ‘perfecte’ lijf voorbij komen op tv. Elk verhaal wat ik zag vertelde me dat ik nooit kon bereiken wat zij hadden. Zij hadden namelijk geen striae, vetrollen en pukeltjes. En al helemaal geen haren op hun lijf. Hoe kon ik dan succesvol zijn, de liefde vinden en geaccepteerd worden? Ik leek in niks op de vrouwen die dit allemaal bereikten. 

Mijn eigen zelfbeeld

Ik was mij constant hyperbewust van hoe mijn lijf eruit zag. Op het strand lag ik op mijn rug zodat mijn buik veilig verstopt lag tussen het zand. Een potje volleybal sloeg ik over, want dan zouden ze mijn blubberbuik zien. Ik maakte er een sport van om mijn lijf zo goed mogelijk te bedekken. Zelfs als het 30 graden was. Tijdens de seks was ik nog nooit bezig geweest met mijn genot. Het enige wat door mijn hoofd speelde was ‘hoe ziet mijn buik er nu uit?’, ‘ohnee mijn lijf maakt geluidjes’, ‘wat als ik stink?’.

Tot ik mijn bedrijf trots op je lijf noemde. Hoe kan ik vrouwen vertellen dat ze trots op hun lijf moeten zijn, als ik het zelf nog niet ben. Ik moest met mijn eigen zelfbeeld aan de slag. Hoogste tijd om de gedachten dat mijn lichaam niet goed genoeg is voor eens en altijd in de prullenbak te gooien.

"Zeer lieve, geduldige, vrolijke, gepassioneerde jonge dame. Maakt een prachtig werk en stelt je op je gemak. Ik sta een stukje dichter bij mezelf en voel me beter in men vel. Leerde mezelf omarmen en geniet van het vrouw zijn! Van deze denkwijze heeft zij mee deel uitgemaakt. 🌞"

MODEL

Een andere kijk op mijn lijf

Wat een verademing. Wat is mijn leven  veranderd sinds ik liefdevol naar mijn lijf kijk. Nu pas besef ik mij dat mijn oude negatieve zelfbeeld mij in het verleden zo tegen heeft gehouden om leuke dingen te doen.

Ik geniet van mijn leven. Van mijn lijf. Van alles wat ze kan en alles wat ze voor mij gedaan heeft.

“Ilana is een kunstenares, een prachtige vrouw en coach. Ze is veilig en heeft een dosis humor.
Ik heb mijn lijf laten boetseren, het weekend samen met Ilana was een cadeau aan mezelf.
Ilana creëerde een stukje zelfliefde.
Dankbaar dat ze mijn lichaam zo mooi heeft vereeuwigd.”

Mariëlle - MODEL

mariëlle
boetseren vrouwenlijf

Verwen jezelf

Ik zorg dat het een waardevolle ervaring wordt om nooit meer te vergeten.

Twee verwendagen, want ondanks dat je twee dagen model moet staan. Ga ik jou helemaal in de watten leggen.

Een overnachting in een luxe kamer bij vandervalk inclusief dinner en ontbijt. Ook tijdens het boetseren hoef je niet te verhongeren en gaan we genieten van een heerlijke high tea.

Ook ontvang je voor het boetseren een leuke verassing van mij op de post. Zodat je het niet koud hoeft te krijgen tussen het boetseren door.

CUTE

2749,- Of in termijnen van 4x €699,-
 • Twee dagen boetseren inclusief luxe ovenachting.
 • Inclusief dinner en heerlijke high tea
 • Krijg een luxe wellnes pakket inclusief gepersonaliseerde kimono
 • Keuze uit meer dan 30 kleuren
 • Torso (vanaf je bovenbeen tot boven je borst)
 • 15 cm

MAGNIFICENT

Meest gekozen
2995,- Of in termijnen van 3x €999,-
 • Twee dagen boetseren inclusief luxe ovenachting.
 • Inclusief dinner en heerlijke high tea
 • Krijg een luxe wellnes pakket inclusief gepersonaliseerde kimono
 • Keuze uit meer dan 30 kleuren
 • Torso (vanaf je bovenbeen tot boven je borst)
 • 30 cm

"Wat ben ik blij met het eindresultaat en wat ben ik trots dat ik dit proces heb doorlopen en mezelf een mooi geschenk heb gegeven. Ik kan iedereen die er over nadenkt dan ook zeker aanraden om je evenbeeld te laten maken door ilana. Het is gewoon een feestje om moedel te staan bij haar en een mooi cadeau aan jezelf.. 🌞"

MODEL

veel gestelde vragen

Ik krijg erg vaak de reactie van vrouwen dat ze graag een beeld willen, maar dat ze niet willen dat iedereen weet dat zij het is. Iets wat ik goed begrijp, een beeld van jezelf is natuurlijk erg persoonlijk. 

Daarom zal ik nooit vertellen dat jij model hebt gestaan, tenzij je het zelf graag wilt delen.

En je hoeft het beeld natuurlijk niet in de woonkamer te zetten. Er zijn ook heel veel vrouwen die het beeld een mooi plekje in hun slaapkamer geven. 

Het beeld wordt van klei gemaakt. Ook wel keramiek genoemd. 

De klei moet twee keer gebakken worden. één keer op 900 graden en daarna met glazuur nog een keer op 1050 graden. Hier heb ik een speciale oven voor. 

Je krijgt een torso vanaf je boven benen tot net boven je borst. 

Je mag zelf beslissen hoe je staat en welke afwerking het beeld bovenaan heeft (open of dicht, schuine rand en welke vorm). 

Je hoeft je hier van te voren niet druk over te maken, dit bespreken we uitgebreid en als je het niet weet, heb ik suggesties en laat ik je zien hoe het gaat worden. 

Daarnaast mag je zelf bepalen met welke structuur het beeld afgewerkt wordt. Hierbij kan je kiezen tussen een gladde afwerking en een wat groffere afwerking.

Ik heb voorbeelden van meer dan 30 kleuren waaruit je kan kiezen. Mocht je dit een moeilijke keus vinden help ik je hier natuurlijk bij. Je hebt twee dagen om een kleur te kiezen, dus tijd genoeg. 

Je kunt kiezen tussen glazuren, (een soort glaslaagje) oxides (meer natuurlijk resultaat) en beschilderen met olieverf.

Beide dagen zijn van 11.00 tot 17.00 ongeveer in mijn atelier in Assen. We drinken samen gezellig een kopje thee of koffie met wat lekkers natuurlijk. Als jij er klaar voor bent gaan we richting mijn atelier. 

Je hebt een eigen ruimte waar je je rustig uit kunt kleden, daar hangt ook een badjas voor je klaar. 

Dan gaan we bespreken hoe groot je het beeld wilt, en in welke houding je wilt staan. 

Vervolgens gaan we aan de slag, steeds in sessies van twintig minuten. En als je eerder pauze nodig hebt, is dat ook geen probleem. 

We lunchen samen en rond vier a vijf uur zijn we de eerste dag klaar. 

Heel soms, maak ik in overleg met jou wat foto’s aan het einde van dag één, zodat ik ‘s avonds nog wat verder kan werken. 

De tweede dag gaan we verder waar we gebleven waren, en zijn we weer rond vier a vijf uur klaar.

Alles gaat in overleggen, het allerbelangrijkste vind ik dat jij je op je gemak voelt. 

Je betaald elke maand het afgesproken bedrag af. Mocht dit jou niet lukken kunnen we hier altijd over in gesprek gaan.

Nee, je hoeft verder nergens om te denken. Alles is voor je geregeld en ik zorg dat je twee dagen helemaal ontzorgt wordt.

Nee het duurt 5 tot 6 maanden voor je je beeld kunt ophalen. 

Het beeld moet eerst afgewerkt, drogen, gebakken worden en dan geglazuurd om nog een keer gebakken te worden.