Het onzekere vrouwenclubje – ik ben er klaar mee!

italie

Trots op je lijf? Een beeld van jezelf? Waarom zou je dat in vredesnaam doen?’ Is een vraag die ik van verontwaardigde vrouwen krijg, als ik vertel dat ik vrouwenlijven boetseer.

Foto’s nemen mag nog van de meeste vrouwen, bikini foto’s gaat voor sommigen al redelijk ver. Maar jezelf naakt laten boetseren? is gewoon echt niet oké.

Wanneer ben je mooi?

Ruim een kwart van de vrouwen is onzeker over haar lijf. Iets wat me niet verbaasd helaas. Er hangen zo ontzettend veel oordelen op hoe een lichaam er uit moet zien.

Al van jongs af aan leer ik dat ik pas mooi ben als ik aan het ideaalbeeld wat we zien in de media voldoe: Een platte buik, effen huid en absoluut geen haren op een andere plek dan mijn hoofd.

Soms, als ik mezelf weken of maanden uitgehongerd heb, lijkt het in een jurkje bijna alsof ik aan het ideaal beeld voldoe. En even, heel even voel ik me dan mooi.

Toch kan ik dit gevoel maar niet vasthouden, want zodra ik in bikini moet komt dat buikje tevoorschijn. Rode bultjes van het scheren en ook mijn striae kan ik dan niet verborgen houden.

Tot een paar jaar geleden is het nog nooit in mij opgekomen dat ik mezelf ook mooi kan vinden als ik niet aan het ideale plaatje voldoe. Mezelf mooi vinden was het doel en dat kon alleen door mijn lijf te veranderen.

Wedstrijdje onzeker zijn

Om vervolgens, als ik me eindelijk realiseer dat ik ook kan leren van mijn lijf te houden als het niet aan een stel onhaalbare eisen voldoet, te ontdekken dat er ook nog eens een flink taboe hangt op mijzelf mooi vinden.

Want bescheiden is toch de eigenschap die elke droomvrouw heeft? Soms voelt het zelfs als een wedstrijdje: zo onzeker mogelijk zijn. Want als vrouw die gewoon happy is met haar lijf, mag je niet meepraten in het ‘ik heb het zo moeilijk’ clubje. Of zoals Brigitte Kaandorp het zo mooi kan zingen: ‘ik heb het zo zwaaaaar’.

Het is klaar!

Daarmee stop ik nu. Als iemand zegt: ‘goeie billen’ zeg ik ‘ja hé!’. Als iemand me verteld dat die jurk me mooi staat, zeg ik niet: ‘die was maar 25 euro bij de H&M’ maar ‘Dankjewel, vind ik ook!’

Ik hoop dat we allemaal zo naar ons lijf kunnen kijken. Het taboe op blij zijn met jezelf doorbreken. Jezelf mooi vinden betekent niet dat je je beter voelt dan anderen. Trots zijn is wat anders dan arrogant.

Of je nou trots geboren bent of een hele weg hebt moeten afleggen om trots te worden. Het is beide fantastisch!

We mogen ons lijf bewonderen en dankbaar zijn voor alles wat ze voor ons doet. Ze ademt, beweegt en vecht tegen ziektes.

Ik ben trots, jij ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je eigen kunstwerk

Een beeld van je lijf

TROTS OP JOU CADEAU

Een origineel voor de vrouw waar jij trots op bent.

Social Media

Populair

Ontvang de laatste updates

Schrijf je in

Ik beloof dat ik je niet ga spammen! Alleen maar mailtjes over zelfliefde en mijn aanbod.

Gerelateerde posts

Vulva. je vulva omarmen

Het is mijn vulva!

Jaren heb ik gedacht dat ze vagina heette. Dat ze er was om mij lastig te vallen. Stress te bezorgen en vooral heel veel jeuk

Ik voel me niet goed genoeg

spiegel Ik kijk in de spiegel. Zie mijn buik. De pukkeltjes op mijn benen. De striae rondom mijn borsten. Waar ik eerder snel in mijn