Bestellingen boven de €100,- worden gratis verzonden.

Trotsopjelijf

Trots op je lijf!

 

Jij en je lijf hebben veel meegemaakt. Je hebt ontzettend veel overwonnen. Een zware bevalling, ziekte of je hebt jaren lang gestruggeld met een slecht zelfbeeld. 

Maar hier sta jij, je omarmd jezelf en bent trots op hoe ver je gekomen bent. 

En nu is het tijd om jezelf een award te geven. 

Want dat verdient je lijf. Ze heeft je door zware tijden heen gesleept, is er ondanks dat jij haar zo vervloekt hebt altijd voor je geweest. Ze beweegt, ademt, danst en bedrijft de liefde. 

Dat mag gevierd worden!

vrouwen torso, zelfliefde

"Lieve Ilana, Dank je wel voor de liefde! De liefde die ik meer en meer begin te voelen voor mijn lichaam. En dat terwijl ik al vanaf mijn 15e een groot gevoel van haat voor mijn lijf had.

Al tijdens het boetseren zag ik dat mijn lichaam helemaal niet zo lelijk is zoals ik het altijd in de spiegel gezien heb. Nu het beeld in de woonkamer staat wordt ik daar ook elke dag aan herinnerd. "

Katja - MODEL

Je eigen kunstwerk

Bij trots op je lijf maken we een echt kunstwerk van jouw lijf. Geen mal of scan, maar ik kijk naar jouw lijf en boetseer je na vanuit hompen klei. 

Wat betekent dat je niet zomaar een beeld van je lijf krijgt, maar een kunstwerk wat handgemaakt is. 

Dit is ook de reden dat je twee dagen model moet staan.

Je lijf is al een kunstwerk en ik mag het vereeuwigen. Een kunstwerk wat langer mee gaat dan jijzelf. (Een leuk cadeau om je (klein) kinderen ooit mee op te zadelen.)

Opstaan en zeggen dat jij het waard bent om vereeuwigd te worden in klei doet zoveel met je zelfliefde, zelfbeeld en zelfvertrouwen en dat gevoel gaat net zolang mee als het beeld.

zelfliefde, kunstwerk van je lijf

Nog wat onzeker stap ik het atelier in van Ilana en bepalen we samen welke pose passend en goed voelt. Waar heb ik me toch onnodig druk over gemaakt, Ilana stelt je zo op je gemak en we praten over van alles.

Het was ook een geweldige ervaring en wat is ze prachtig geworden. Nu ik met mijn torso thuis ben gekomen ben ik nog blijer en vind ik mijn torso nog mooier.

Adriana - MODEL

Geef jezelf een Award

Arrogant? Misschien. 

Nodig? Absoluut!

Want je mag ruimte innemen. Je mag staan voor wie je bent. Trots zijn op hoever je gekomen bent. 

Want ik weet dat het niet makkelijk was. Dat er een lang proces aan vooraf ging voor jij kon zeggen: ‘ik ben trots op mijn lijf.’ Dat dat er niet in één dag was of dat je op een magische knop hebt gedrukt. 

Ik weet hoe hard jij hier voor gewerkt hebt. En dat gaan we vertellen met jouw beeld. 

'Ilana is een kunstenares, een prachtige vrouw en coach. Ze is veilig en heeft een dosis humor. Ik heb mijn lijf laten boetseren, het weekend samen met Ilana was een cadeau aan mezelf. Ilana creëerde een stukje zelfliefde. Dankbaar dat ze mijn lichaam zo mooi heeft vereeuwigd.'

Mariëlle - MODEL

ilana de Boer

Kunstenaar

kunst dikkere vrouwen - acceptatie van je lijf -accepteren - liefde voor je lijf

Al jaren struggle ik met mijn lijf. Ik besloot daar iets aan te doen. Niet mijn lijf veranderen, maar het beeld wat ik in mijn hoofd heb van hoe mijn lijf er uit moet zien. 

Mijn lijf lijkt in niks op wat ik in de media zie, ze heeft striae, cellulitis en pukkeltjes. Niks een haarloos lijf. En een egale huid, wat is dat?

Dit probleem wil ik graag aanpakken door te laten zien hoe echte lichamen er uit zien. Ons niet te hoeven vergelijken met een fabeltje, maar met eerlijke prachtige lijven. 

"Zeer lieve, geduldige, vrolijke, gepassioneerde jonge dame. Maakt een prachtig werk en stelt je op je gemak. Ik sta een stukje dichter bij mezelf en voel me beter in men vel. Leerde mezelf omarmen en geniet van het vrouw zijn! Van deze denkwijze heeft zij mee deel uitgemaakt. 🌞"

Anoniem - MODEL

kunstwerk vrouwenlijf

'Maar ik vind mezelf (nog) niet mooi.'

Trots op je lijf zijn is iets heel anders dan je lijf mooi vinden. 

Het kan samen, maar het kan ook heel goed los van elkaar bestaan. 

Trots zijn op je lijf gaat over alles wat je gedaan, bereikt en meegemaakt hebt. 

Trots zijn op de weg die jij afgelegd hebt. 

Trots zijn op de kracht van je lijf, de verhalen die ze verteld, het leven dat ze geleefd heeft. 

Ik gun je dat jij je lijf ook mooi vindt, iets wat je waarschijnlijk steeds meer gaat zien tijdens het boetseren. Maar je kan ook trots zijn zonder je lijf mooi te vinden. 

Als jij jezelf nog niet mooi vindt, kun je met net zoveel liefde een beeld van je prachtige lijf laten maken en misschien zeg jij dan wel, net als veel vrouwen voor je,  als je beeld klaar is: ‘wauw, wat ben ik mooi!’. Maar als je alleen zegt: ‘wat ben ik toch trots op dit lijf!’ is dat ook waanzinnig mooi. 

Het boetseren

We beginnen om 11.00 met een kopje thee of koffie. Leren elkaar een beetje kennen en als jij er klaar voor bent gaan we aan de slag.

Je mag je in een aparte kamer omkleden en er ligt een badjas voor je klaar. 

Je staat twee dagen model voor je beeld in mijn atelier in Assen. (er zijn genoeg b&b en hotels in de buurt, ik stuur je een lijst met tips maar je mag natuurlijk zelf ook wat uitzoeken)

Ik boetseer je na met klei, wat betekent dat jij in sessies van 20 minuten stil staat voor mij. 

We bedenken samen een mooie pose en dan gaan we aan de slag. Ik heb twee stokken voor je die je vast kan houden zodat je stevig staat. 

Tijdens het boetseren kunnen we kletsen, maar stiltes kunnen ook fijn zijn. Ik vraag je of je muziek aan wil. 

Mocht je niet lang kunnen staan, kun je dat gewoon aangeven, dan houden we daar rekening mee. 

Rond 13.00 zorg ik voor een heerlijke lunch en rond 17.00 zijn we klaar. 

De volgende dag beginnen we weer om 11.00 en ga ik verder met jouw beeld. Ook dan zullen we rond 17.00 klaar zijn, misschien wat eerder. 

 

vrouwenlijf klei, keramiek

Ervaringen:

Nog niet klaar

Het beeld kun je niet meteen mee naar huis nemen. 

Ze moet eerst drogen en dan twee keer gebakken worden in een speciale oven (boven de 900 graden) 

De eerste keer om te zorgen dat de klei hard en stevig wordt. De tweede keer met de glazuur, de kleur die jij gekozen hebt. 

Bij het kiezen van een kleur help ik je, ik heb genoeg voorbeelden staan van mooie kleuren. 

Na ongeveer 4/5 maanden kun je het beeld ophalen en heb jij je prachtige parel in huis. 

"Het moment dat ik mijn badjas uittrek is best even ongemakkelijk, maar gek genoeg is dat maar een fractie van een seconde. Daarna voel ik me gewoon op mijn gemak. Ze bekijkt me intens en vraagt me een rondje te draaien. Het voelt niet alsof ik "gekeurd" word, maar meer alsof ze gewoon heel goed wil weten hoe ik eruit zie."

Diana - MODEL

Mariëlle - Model

mariëlle

“De naakte waarheid zien accepteren en liefdevol omarmen”

Dat is wat er afgelopen weekend in alle veiligheid en in een bad van liefde heeft plaatsgevonden.

Dank je wel Ilana…
Voor het creëren van zoveel liefde en veiligheid waardoor ik er helemaal kon zijn met mijn verhaal, mijn verdriet, mijn pijn, mijn lichaam, mijn (in mijn ogen) imperfecties, mijn frustraties, mijn tranen, mijn liefde, mijn mooie lijf, mijn naakte waarheid en de schoonheid daarvan.

Jij, ilana, geweldige kunstenares, hebt mij als professional begeleid in mijn proces.
Jouw enthousiasme, humor, liefde, goede zorgen, jouw creativiteit, speelsheid, jouw oneindige missie naar zelfliefde, jouw hart en handen hebben een prachtig beeld van mij gecreëerd.

IK LIEF MIJN LIJF WEER 🤍

 

Hoe & waar?
boetseren vrouwenlijf
ode aan je lijf, jezelf omarmen, zelfliefde kunstwerk
Het Beeld

Torso

Een beeld van jezelf
2995,-
  • 10 tot 30 cm
  • Twee dagen boetseren
  • Een kunstwerk van je lijf
  • Kies zelf je kleur
  • Torso (vanaf je bovenbeen tot boven je borst)
veel gestelde vragen

Ik krijg erg vaak de reactie van vrouwen dat ze graag een beeld willen, maar dat ze niet willen dat iedereen weet dat zij het is. Iets wat ik goed begrijp, een beeld van jezelf is natuurlijk erg persoonlijk. 

Daarom zal ik nooit vertellen dat jij model hebt gestaan, tenzij je het zelf graag wilt delen.

En je hoeft het beeld natuurlijk niet in de woonkamer te zetten. Er zijn ook heel veel vrouwen die het beeld een mooi plekje in hun slaapkamer geven. 

Het beeld wordt van klei gemaakt. Ook wel keramiek genoemd. 

Je krijgt een torso vanaf je boven benen tot net boven je borst. 

Je mag zelf beslissen hoe je staat en welke afwerking het beeld bovenaan heeft (open of dicht, schuine rand en welke vorm). 

Maar ga hier vooral niet over stressen van te voren, dit bespreken we uitgebreid en als je het niet weet, heb ik suggesties en laat ik je zien hoe het gaat worden. 

Ook mag je zelf bepalen hoe het beeld afgewerkt wordt. Hierbij kan je kiezen tussen een gladde afwerking en een wat groffere afwerking.

Ik heb een groot bord met meer dan 30 kleuren waaruit je kan kiezen. Daarnaast heb ik voorbeelden van andere beelden staan en begeleid je bij het kiezen van de juiste kleur. 

Je kunt kiezen tussen glazuren, (een soort glaslaagje) oxides (meer natuurlijk resultaat) en beschilderen met olieverf.

Je komt beide dagen rond elf uur bij mij in mijn atelier in Assen. We drinken samen gezellig een kopje thee of koffie met wat lekkers natuurlijk. Als jij er klaar voor bent gaan we richting mijn atelier. 

Je hebt een eigen ruimte waar je je rustig uit kunt kleden, daar hangt ook een badjas voor je klaar. 

Dan gaan we bespreken hoe groot je het beeld wilt, en in welke houding je wilt staan. 

Vervolgens gaan we aan de slag, steeds in sessies van twintig minuten. En als je eerder pauze nodig hebt, is dat ook geen probleem. 

We lunchen samen en rond vier a vijf uur zijn we de eerste dag klaar. 

Heel soms, maak ik in overleg met jou wat foto’s aan het einde van dag één, zodat ik ‘s avonds nog wat verder kan werken. 

De tweede dag gaan we verder waar we gebleven waren, en zijn we weer rond vier a vijf uur klaar, soms wat eerder.

Alles gaat in overleggen, het allerbelangrijkste vind ik dat jij je op je gemak voelt. 

Zodra je de aanbetaling van 995 euro hebt gedaan, is jouw plekje gereserveerd.

De rest van het bedrag betaal je als je het beeld komt ophalen en jij helemaal happy bent met je parel. 

Nee! Het enige wat jij hoeft te doen is aanwezig zijn. 

We maken er twee super leuke dagen van.

Echt een moment voor jezelf, waarbij je (ondanks dat je de hele dag moet staan) in de watten gelegd wordt.