DE WORKSHOP WAAR JE LEERT MET LIEFDE NAAR JE LIJF TE KIJKEN

Waarom de workshop 'jezelf boetseren'?

Je wil heel graag in de spiegel kijken en denken: ‘wauw wat ben ik trots op dit lijf’.

Als je gaat shoppen met je dochter wil je een voorbeeld voor haar zijn. Je wil haar laten zien dat jouw lijf leuke kleren verdient en dat je trots mag zijn op je lijf. 

Je wil graag goed voor je lijf zorgen. Maar je realiseert je dat dit niet lukt als je je lijf verafschuwd. Je kunt wel een beetje hulp gebruiken bij het lief hebben van je lijf. 

En dat is precies waar de workshop jezelf boetseren jou bij gaat helpen. 

Naast dat het gewoon harstikke leuk en ontspannen is om een middag met je handen in de klei te zitten…

zal je ongemerkt aan het einde van de middag anders naar je lijf kijken!

"Wat een fantastische ervaring was het om op deze manier voor het eerst met klei bezig te gaan. En dan ook nog zo'n resultaat krijgen... I love it!

Gedurende het boetseren ging ik anders kijken; eerst plakte ik veel klei op mijn billen en heupen omdat ik die veel groter ervaar dan blijkbaar op de foto's het geval was. Wanneer je meekeek, gaf je dit ook aan. Daardoor ging ik meer kijken naar de verhoudingen en minder vanuit mijn eigen lichaamservaring.

En ik merk dat het nog steeds een positieve invloed heeft op hoe ik naar mezelf kijk."

MODEL

"Een super leuke middag met twee vrouwen die ik van te voren niet kende. Een middag vol open gesprekken, lekker eten en creatief bezig zijn. Zelf had ik nog nooit iets gedaan met klei, dus ik had er van te voren weinig vertrouwen in dat er ook daadwerkelijk een beeld zou ontstaan. Maar met klei werken is ontzettend leuk en rustgevend. En dankzij de hulp van Ilana ontstond er ook een echt beeld.

In eerste instantie was ik begonnen met kleien vanuit m'n eigen gedachten over mezelf. Door de instructies van Ilana merkte ik dat ik anders naar mezelf ging kijken. Naar verhoudingen en lijnen i.p.v. imperfecties. En mijn lijf blijkt veel meer in verhouding dan ikzelf had bedacht. "

MODEL

"Ik heb echt ontzettend genoten van de workshop! Voorafgaand voelde ik een mix van ‘ik heb er heel veel zin in’ en ‘ik vind het een beetje spannend’, maar heel snel nadat ik bij Ilana was aangekomen was ik helemaal op m’n gemak. Ilana zorgt daar echt voor.

De hele workshop hing een fijne, veilige sfeer. Er was ruimte voor goede gesprekken, lachen, serieuze, persoonlijke onderwerpen en natuurlijk meer dan genoeg tijd om lekker met de klei aan de slag te gaan. Als je twijfelt of deze workshop iets voor jou is: stop met twijfelen, ga het doen! Deze workshop is voor iedereen, alle lijven! Ik heb genoten en heb de rest van het weekend met een grote glimlach aan de workshop teruggedacht. Bedankt Ilana voor deze top-dag!💕"

MODEL

vrijgezellen feest, leuke creatieve activiteit

Wanneer is de workshop voor jou?

Je wil graag meer zelfliefde.

Ondanks dat je weet dat jouw lijf goed genoeg is, is het weten omzetten naar geloven nog moeilijk voor jou. Je weet dat je mooi bent, maar je voelt het nog niet helemaal.

Je wil graag leren hoe jouw lijf er nou eigenlijk echt uit ziet.

Met een vluchtige blik kijk je in de spiegel, omdat het moet. Maar als ik je vraag om jezelf te beschrijven, vind je dat eigenlijk heel moeilijk. Liever sta je niet te veel stil bij hoe je lijf er uit ziet, want wat als het nog veel erger is dan je denkt?

Je doet sommige dingen niet vanwege je lijf.

‘als ik dunner/dikker was, dan zou ik wel in bikini lopen’ of  ‘als mijn lijf er perfect uitzag zou ik veel succesvoller zijn/liefde vinden’ zijn gedachtes die regelmatig door je hoofd spoken. 

Je bent bang dat je lijf niet goed genoeg is.

Elk lijf is mooi, maar over dat van jezelf twijfel je nog net wat te vaak. Vind je vriend je echt nog steeds mooi nadat je wat aangekomen bent? en de kritische blik van je moeder doet je meer pijn dan je eigenlijk zou willen.

Je wil graag nog meer genieten van je lijf.

Je helemaal laten gaan tijdens de seks, zonder bezig te zijn met hoe jij er uit ziet. Zelfverzekerd in dat ene jurkje lopen. Lekker genieten van dat ijsje met dikke laag slagroom. Je niet druk maken om je lijf op het strand. Stiekem droom je van deze dingen, maar tegelijk voelen ze onbereikbaar.

Met de workshop gaan we werken aan al deze punten. Je gaat leren anders naar je lijf kijken. Je gaat ervaren hoe mooi je bent, dat het beeld wat je van jezelf hebt misschien wel helemaal niet klopt. 
Je gaat met een ander paar ogen naar je lijf ijken en zult je lijf meer leren waarderen

"Ik heb een megagave workshop gedaan, jezelf boetseren. De dag was echt een feestje. De gezelligheid, maar bovenal de professionaliteit, oprechtheid en enthousiasme hoe Ilana het doet: echt geweldig!

Ze geeft je een geweldig gevoel over jezelf, je lijf, je boetseerkunsten. Het is niet zomaar ff kleien, dit is een dag waar je zoveel van leert. Over jezelf, hoe je naar jezelf kijkt en hoe mooi je bent. Het resultaat met mijn uitgekozen kleuren is werkelijk prachtig.

Ik ben er zo trots op, dat het beeldje zelfs in mijn woonkamer staat! Hoe gaaf is dat! Dankjewel lieve Ilana, ik hoop dat je nog veel meer mensen gaan inspireren!"

MARCELLA

"ilana is een prachtige vrouw, die vol oprechte liefde is voor elk lichaam. De workshop die ik samen met 2 vriendinnen bij haar heb gevolgd, was heerlijk. Ik voelde me direct thuis en vertrouwd. ilana is zo'n liefdevolle vrouw, dat je in één middag, bijna als vanzelf ook met ontzettend veel liefde naar je eigen lijf leert kijken.

Ik ben zo ontzettend trots op het beeld dat ik heb gemaakt, mijn lijf: met alle hobbels, bobbels, putjes en streepjes die erbij horen. Dank je wel, lieve ilana"

MARLOES

"Met twee vriendinnen heb ik de workshop gevolgd je eigen lijf boetseren. Wat was dit van te voren spannend en wat werd het een geweldige dag. Ilana maakt dat je je direct op je gemak voelt, is gezellig, vertelt fijn en helpt waar nodig.

Het beeld is geweldig en persoonlijk maar nog mooier is wat er innerlijk met je gebeurt. Van ongemak naar totale openheid en zelfs verliefdheid op je eigen lijf. Dat wat je eerst niet zo mooi vind aan jezelf leer je anders zien en uiteindelijk ga je de deur uit met een nieuwe, mooiere en volledigere kijk op je eigen lijf. Dit beeldje krijgt een mooi plekje in huis, maar deze dag vergeet ik nooit meer en brengt heel veel meer dan je van te voren denkt.

Dank Ilana voor dit prachtige cadeau. Dit zou iedere vrouw een keer moeten meemaken"

DESIREE

ILANA:

"JAREN HEB IK MET MIJN ZELFBEELD GESTRUGGLED. VAN MEZELF LEREN HOUDEN IS HET BESTE WAT ME OVERKOMEN IS. DAT GUN IK IEDEREEN"

boetseren in assen

Waarom ik de workshop jezelf boetseren geef:

Hoe vaak ik iets niet gedaan heb vanwege mijn lijf, omdat ik me ‘te dik ‘, ‘lelijk’ of niet goed genoeg voelde is niet op één hand te tellen. Ook niet op twee. 

Honderden keren komt meer in de buurt. Ik ging niet meer naar het strand. Seks vermeed ik en dagelijks was ik bezig met dat als ik eindelijk zou afvallen ik misschien een kans had om succesvol te worden. Liefde zou ik ook alleen vinden als ik minimaal 30 kg lichter was.

Drie jaar geleden gooide ik het roer om. Ik besloot dat ik ging stoppen met proberen mijn lijf te veranderen en begon te leren van mijn lijf te houden, precies zoals ze nu was.

Vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open. Mijn carrière bloeide op, ik vond liefde en nog belangrijker ik deed de dingen die ik zo graag wou maar nooit durfde. Zoals suppen, iets anders dan wijde kleren dragen en dansen.

Het leven is zoveel leuker als je van je zelf houdt en dat is waar ik jou mee ga helpen tijdens de workshop jezelf boetseren. 

Hoe ziet de dag er uit?

1. Binnenkomst

We beginnen om 11.00 uur, maken kennis met elkaar, eten wat lekkers en drinken een kopje thee of koffie.

2. Foto’s maken

Als je thuis nog geen foto’s hebt gemaakt, dan maken we met zijn tweeën boven in mijn atelier even een paar foto’s op jouw mobiel.

3. Uitleg

Daarna ga ik jullie uitleggen wat we gaan doen aan de hand van een aantal voorbeelden.  

Ik leg ook uit hoe klei werkt, want als je er nog nooit mee gewerkt hebt, is het handig om wat meer te weten over de techniek. 

4. Boetseren

Dan gaan we (eindelijk) aan de slag! Je mag met de handen in de klei.

5. High tea

Rond een uur of 13.00 gaan we uitgebreid lunchen.

6. Afronden

Ik geef op tijd aan, wanneer we gaan afronden. Zodat je nog ruim de tijd hebt om aan de laatste details te werken. 

7. jij bent klaar

Rond een uur of 16.00 ben je k klaar en heb jij een prachtig gevormd vrouwenlijf voor je staan die kan gaan drogen. 

8. en dan..

Het beeld kan nog niet meteen mee naar huis. Ze moet eerst drogen, gebakken, geglazuurd en weer gebakken worden. Deze dingen doe ik allemaal voor je. Het zal ongeveer 2 maanden duren voor je haar in huis hebt staan. 

Wel kies je zelf alvast een kleur uit, waarmee ik jouw prachtige parel ga glazuren. 

Je kan het beeld ophalen of ik stuur haar naar je toe op de post. 

workshop vrijgezellen feest, originele workshop

Praktische informatie

  • Genoeg tijd voor jezelf. de workshop is zo opgezet dat we alle tijd hebben. Je komt helemaal tot rust terwijl je met de handen in de klei bezig bent.
  • Geen ervaring nodig. Er is ruimte genoeg om jou de hulp te geven die je nodig bent waardoor ervaring helemaal niet nodig is. De meeste vrouwen die deze workshop doen hebben op een keer op de basisschool na, zelfs nog nooit gekleid.  
  • Een kleine groep vrouwen. De workshop is alleen voor vrouwen en we zijn met maximaal vier personen, zodat je genoeg persoonlijke aandacht en hulp bij je beeld krijgt.
  • Je werkt vanaf een foto op je eigen mobiel. Je maakt zelf van te voren een foto (hoe dit moet krijg je van te voren via de mail opgestuurd) of ik maak in mijn atelier een foto van je. Hier is niemand anders bij.
  • Privacy. Als je niet wil dat de andere vrouwen jouw (naakt) foto’s zien, zetten we er iets omheen.
  • Een veilige omgeving.  Ik wil dat jij je veilig voelt. Niks van wat jij deelt, maakt of zegt zal zonder jouw toestemming gedeeld worden. Ook foto’s zal ik nooit plaatsen zonder jouw goedkeuring.
  • Eigen locatie. Mijn atelier zit in Assen (Drenthe), de workshop zal bij mij in huis aan de keukentafel plaats vinden.
  • Kosten zijn 175 euro. Voor de hele dag, inclusief lunch.
  • We beginnen om 11.00 en zijn klaar rond 16.00.

Reserveren voor groepen

Zijn jullie met een groep vrienden opzoek naar een leuke workshop. (mannen hierbij ook welkom)

Vanaf vier personen kun je mij hier een bericht sturen om zelf een workshop te boeken. 

Mogelijkheden en vorm van de workshop zijn te bespreken. 

Denk aan een leuk vrijgezellen feest, een leuke workshop voor collega’s of een groep vriendinnen die samen graag een leuke activiteit wil doen. Eventueel ook op locatie.

kunst dikkere vrouwen - acceptatie van je lijf -accepteren - liefde voor je lijf

"Zij weet zoveel! Helpt zo goed! Is zo enthousiast! Heeft zoveel kennis en kunde! En ik heb me nog nooit zo goed over mijn lijf gevoeld als vandaag."

MODEL

Data & aanmelden workshop