Wanneer is de workshop voor jou?

Je wil graag meer zelfliefde.

Ondanks dat je weet dat jouw lijf goed genoeg is, is het weten omzetten naar geloven nog heel moeilijk voor jou. Je weet dat je mooi bent, maar je voelt het nog niet helemaal.

Je wil graag leren hoe jouw lijf er nou eigenlijk echt uit ziet.

Met een vluchtige blik kijk je in de spiegel, omdat het moet. Maar als ik je vraag om jezelf te beschrijven, vind je dat eigenlijk heel moeilijk. Liever sta je niet te veel stil bij hoe je lijf er uit ziet, want wat als het nog veel erger is dan je denkt?

Je doet sommige dingen niet vanwege je lijf.

‘als ik dunner/dikker was, dan zou ik wel in bikini lopen’ of  ‘als mijn lijf er perfect uitzag zou ik veel succesvoller zijn/liefde vinden’ zijn gedachtes die regelmatig door je hoofd spoken. 

Je bent bang dat je lijf niet goed genoeg is.

Elk lijf is mooi, maar over dat van jezelf twijfel je nog net wat te vaak. Vind je vriend je echt nog steeds mooi nadat je wat aangekomen bent? en de kritische blik van je moeder doet je meer pijn dan je eigenlijk zou willen.

Je wil graag nog meer genieten van je lijf.

Je helemaal laten gaan tijdens de seks, zonder bezig te zijn met hoe jij er uit ziet. Zelfverzekerd in dat ene jurkje lopen. Lekker genieten van dat ijsje met dikke laag slagroom. Je niet druk maken om je lijf op het strand. 

Met de workshop gaan we werken aan al deze punten. Je gaat leren anders naar je lijf kijken. Je gaat ervaren hoe mooi je bent, dat het beeld wat je van jezelf hebt misschien wel helemaal niet klopt. 
Dat jezelf mooi vinden helemaal niet te maken heeft met je uiterlijk maar met je mindset.
boetseren in assen

Gedurende het boetseren ging ik anders kijken; eerst plakte ik veel klei op mijn billen en heupen omdat ik die veel groter ervaar dan blijkbaar op de foto’s het geval was. Wanneer ilana meekeek, gaf ze dit ook aan. Daardoor ging ik meer kijken naar de verhoudingen en minder vanuit mijn eigen lichaamservaring. En ik merk dat het nog steeds een positieve invloed heeft op hoe ik naar mezelf kijk.

ANONIEM – MODEL

Waarom de workshop 'jezelf boetseren'?

Tijdens de workshop ga je goed naar jezelf kijken. Je gaat je eigen lijf op een nieuwe manier ontdekken.

 Je gaat kijken naar verhoudingen in plaats van of iets goed of fout is. 

Je bent omringt met andere vrouwenlijven. Echte vrouwen. En de imperfecties die je bij anderen mooi vindt, kun je ook leren omarmen bij jezelf. 

Want wat als je nou eens naar jezelf kijkt zoals je naar een ander kijkt. Een stuk minder oordelend en veroordelend.

Daarnaast gaat de groep jou ook helpen.

We gaan mooie gesprekken hebben, er is ruimte om jouw onzekerheden te bespreken. Te delen over wat je spannend vindt, of juist trots op bent. 

Hoe ziet de dag er uit?

1. Binnenkomst

We beginnen om 11.00 uur, maken kennis met elkaar, eten wat lekkers en drinken een kopje thee of koffie.

2. Foto’s maken

Als je thuis nog geen foto’s hebt gemaakt, dan maken we met zijn tweeën boven in mijn atelier even een paar foto’s op jouw mobiel.

3. Uitleg

Daarna ga ik jullie uitleggen wat we gaan doen aan de hand van een aantal voorbeelden.  

Ik leg ook uit hoe klei werkt, want als je er nog nooit mee gewerkt hebt, is het handig om wat meer te weten over de techniek. 

4. Boetseren

Dan gaan we (eindelijk) aan de slag! Je mag met de handen in de klei.

5. High tea

Rond een uur of 13.00 gaan we uitgebreid lunchen.

6. Afronden

Ik geef op tijd aan, wanneer we gaan afronden. Zodat je nog ruim de tijd hebt om aan de laatste details te werken. 

7. jij bent klaar

Rond een uur of 16.00 ben je k klaar en heb jij een prachtig gevormd vrouwenlijf voor je staan die kan gaan drogen. 

8. en dan..

Het beeld kan nog niet meteen mee naar huis. Ze moet eerst drogen, gebakken, geglazuurd en weer gebakken worden. Deze dingen doe ik allemaal voor je. Het zal ongeveer 2 maanden duren voor je haar in huis hebt staan. 

Wel kies je zelf alvast een kleur uit, waarmee ik jouw prachtige parel ga glazuren. 

Je kan het beeld ophalen of ik stuur haar naar je toe op de post. 

zelfliefde , middag vol zelfliefde

'Zelfliefde maakt het leven zoveel leuker'

Als je bedrijf ‘trots op je lijf’ heet, moet je natuurlijk zelf ook trots op je lijf zijn. Dit was de reden waarom ik aan mijn eigen zelfliefde avontuur begon. Voor zelfliefde is er helaas geen magische knop. één die je indrukt waarna je plotseling alle liefde van de wereld voor jezelf ervaart.

Zelfliefde is een proces, maar juist dat proces is fantastisch ontdekte ik al snel.  

Wat mij heel erg geholpen heeft om meer zelfliefde te ervaren, is uit mijn comfortzone stappen. Veel mensen denken dat je eerst iets moet durven voor je het doet. Ik heb juist ervaren dat ik het moet doen voor ik het durf. 

En hoe meer spannende dingen ik deed, zoals in bikini lopen, een boudoirshoot, tantra massage. Hoe meer ik vanmezelf en mijn lijf begon te houden. 

En ik zou zo graag tegen alle vrouwen willen zeggen, zet die stap. Doe wat je graag wil en ontdek dat jij het waard bent om van te houden. 

Wat levert de workshop je op?

Meer genieten van het leven.

Je laat hoe je er uit ziet veel minder bepalen of jij geniet van het leven. Waardoor je niet meer nee zegt tegen leuke dingen, maar ze gewoon gaat doen.

Meningen van anderen worden veel minder belangrijk.

Want jij weet dat je er goed uitziet, daar hebben anderen niks mee te maken. 

Je gaat je eigen pad volgen.

Je beseft dat hoe je er uit ziet niks te maken heeft met hoe je je leven lijdt. Je looks bepalen niet of iemand van je kan houden. Hoe succesvol je op werk bent. Je uiterlijk maakt niet wie je bent, dat doe jij zelf!

Alles wordt makkelijker.

Als jij lekkerder in je vel zit, meer zelfvertrouwen hebt, weet dat je goed bent zoals je bent. Zal je ervaren dat alles makkelijker gaat. Positieve dingen trekken weer andere positieve dingen aan.  

Praktische informatie

  • Genoeg tijd voor jezelf. de workshop is zo opgezet dat we alle tijd hebben. Je komt helemaal tot rust terwijl je met de handen in de klei bezig bent.
  • Een kleine groep vrouwen. De workshop is alleen voor vrouwen en we zijn met maximaal vier personen, zodat je genoeg persoonlijke aandacht en hulp bij je beeld krijgt.
  • Privacy. Als je niet wil dat de andere vrouwen jouw (naakt) foto’s zien, zetten we er iets omheen.
  • Een veilige omgeving.  Ik wil dat jij je veilig voelt. Niks van wat jij deelt, maakt of zegt zal zonder jouw toestemming gedeeld worden. Ook foto’s zal ik nooit plaatsen zonder jouw goedkeuring.
  • Eigen locatie. Mijn atelier zit in Assen (Drenthe), de workshop zal bij mij in huis aan de keukentafel plaats vinden.
  • Kosten zijn 175 euro. Voor de hele dag, inclusief lunch.
  • We beginnen om 11.00 en zijn klaar rond 16.00.
  • Opzoek naar een workshop voor meer dan 4 personen, kijk dan even hier.
kunst dikkere vrouwen - acceptatie van je lijf -accepteren - liefde voor je lijf

‘Zij weet zoveel! Helpt zo goed! Is zo enthousiast! Heeft zoveel kennis en kunde! En ik heb me nog nooit zo goed over mijn lijf gevoeld als vandaag.’