Bestellingen boven de €100,- worden gratis verzonden.

Trotsopjelijf

leven met een onzichtbare ziekte
Wie ben ik

Een flapuit. Houdt van drankjes, gezelligheid en alleen zijn. Is vaak te eerlijk en kan niks voor zich houden. Houdt van lekker gek en doe maar normaal en wil het liefst overal controle over houden. Gaat graag de deur uit als diva of als zwerver maar niks hier tussen in. Ademt roze. Schrijft haar naam vaak zonder hoofdletter omdat mensen er anders allemaal leuke variaties op maken. 

Doet graag een dansje of zingt heel erg vals. Pizza is het aller beste ontbijt ooit en ze verdiend eigenlijk de ere titel ‘beste terras zitter van Drenthe’.  Verslaafd aan quotes. Last but not least: heeft een hekel aan mensen die in de derde persoon spreken of Engelse woorden gebruiken in een Nederlandse zin.

"The best weight you will ever lose is the weight of other people's opinion of you"

workshop

Het vrouwenlijf. Ik kan zeggen dat ik hier letterlijk een haat – liefde verhouding mee heb. Van haat naar liefde, dat dan weer wel. 

In 2019 volgde ik mijn eerste boetseerworkshop. Wauw wat ging hier een wereld voor mij open. Ik wist wel dat wat ik in de media zag niet helemaal klopte. Maar ergens dacht ik, dat ik alsnog de uitzondering op de regel was. Dat mijn lijf niet net wat minder perfect was dan wat ik daar zag, maar cm’s vol imperfecties.

Wat was het voor mij een opluchting om deze prachtige vrouw daar te zien staan. Met haar vetjes en hangborsten. Cellulitis en striae.  

zelfliefde, jezelf omarmen

Ilana de Boer

"Impossible is just an opinion."

Paulo Coelho

Een echt vrouwenlijf

Ik besloot dat ik daar wat mee moest doen. 

Want als ik, als volwassen vrouw, niet wist hoe een vrouwenlijf er uit ziet. Hoe kijken jonge meiden dan naar lichamen of andere vrouwen die net als ik veel te veel op Instagram scrollen,  Temptation Island als quilty pleasure hebben,  Of van hun moeder te horen krijgen dat hun lijf nooit goed genoeg is.

 

zelfliefde, atelier, trots op je lijf

"I think it's time you let go of who you think you need to be and just be who you actually are."

Your body is Amazing
ilana de boer kunstenaar assen

En zo begon ik aan mijn missie: Zoveel mogelijk prachtige vrouwen laten zien.

Echte lichamen. Trotse vrouwen, onzekere vrouwen. Dikke vrouwen, dunne vrouwen. Maar ook lichamen die veel meegemaakt hebben. 

En ze zijn allemaal zo ontzettend mooi. Elk lichaam is weer een kunstwerk. Elk lijf verteld een verhaal. Littekens laten zien hoe sterk je bent. Vetjes, bultjes, kuiltjes laten zien dat je leeft. 

Zelf heb ik door een ongeluk niet-aangeboren hersenletsel opgelopen. En mijn lichaam heeft me door zoveel heen gesleept. Vecht elke dag weer voor me. 

En ik ben zo trots op dat lijf van me. Dat ze er voor me is, dat ze me laat ademen, bewegen, dansen. 

Omdat ik graag wil laten zien hoe echte lijven er uit zien, begon ik met een serie ‘your body is amazing’. inmiddels hebben al 18 vrouwen hier aan meegewerkt. Ik hoop binnenkort een  expositie te organiseren om al deze prachtige vrouwen aan de wereld te kunnen laten zien.

En ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen kan bereiken. Zoveel mogelijk vrouwen kan laten zien hoe mooi ze zijn. Hoe sterk hun lijf is. Hoe verschrikkelijk trots ze op zichzelf mogen zijn. 

"Let me forever be known as the girl that does whatever the fuck she wants."

trots op je lijf

Toen ik begon aan dit avontuur had ik zero zelfliefde. Ik wist niet eens hoe mijn eigen vulva er uitzag. 

Inmiddels heb ik midden in mijn woonkamer een clitoris liggen, naast het vulva boek en vertel ik je dat je het boek ‘kom als jezelf’ echt gelezen moet hebben. 

Krijg je een lesje ‘hoe zit het vrouwenlijf in elkaar & wat is normaal’ (geluidjes, vocht, haartjes, roodheid) als je hier op bezoek komt. Ja echt, iedereen.

Staat er een foto van mijn eigen waanzinnige billen naast de eettafel, en word je omringd met vrouwenlijven. 

Nou is zelfliefde een proces, en ben ik zelf ook nog niet bij de eindstreep. Maar geniet ik wel van elke stap en schreeuw ik het liefst van de daken: ‘MOOIE VROUW, START MET JE EIGEN ZELFLIEFDE AVONTUUR, WANT HET IS FANTASTISCH!!’

veel liefs, ilana

kunstenaar assen ilana de boer
Podcast

De anti-dieet podcast

 

In deze aflevering ga ik in gesprek met Ilana van trots op je lijf over zelfliefde, lichaamsacceptatie en jezelf leren omarmen zoals je bent. En het is natuurlijk niet de eerste podcast die ik aan dit onderwerp wijd. Heel veel vrouwen hebben nou eenmaal enorm veel moeite met echt van zichzelf kunnen houden, hun lichaam accepteren zoals het is en zichzelf omarmen gewoon zoals ze zijn. Zonder dat er iets hoeft te veranderen. Zonder dat ze af hoeven te vallen. Zonder dat ze iets zouden moeten veranderen aan wie ze zijn of wat ze doen. En in het werk dat ilana doet probeert zij vrouwen hierin te stimuleren. Wat ze dan precies doet? Dat gaat ze jullie natuurlijk zelf vertellen.

Tantraweek - Heb ik sex gehad?

Op zoek naar meer zelfliefde stap ik graag uit mijn comfortzone. 

Om dit maar meteen bigtime te doen besloot ik naar een tantra week te gaan. 7 dagen. 

Er ging een wereld voor mij open, in de podcast deel ik over mijn ervaring. 

Behandeling in Amerika