leven met een onzichtbare ziekte
Wie ben ik

Een flapuit. Houdt van drankjes, gezelligheid en alleen zijn. Is vaak te eerlijk en kan niks voor zich houden.  Houdt van lekker gek en doe maar normaal en wil het liefst overal controle over houden. Heeft chronisch ruzie met het dieet wat ze altijd volgt maar waar ze zich nooit aan houdt. Gaat graag de deur uit als diva of als zwerver, hier is geen middenweg in te vinden en schrijft haar naam vaak zonder hoofdletter omdat mensen er anders allemaal leuke variaties op maken zoals Llana of Ilona. 

"shallow men believe in luck or in circumstances. Strong men believe in cause and effect"

Ralph Emerson

Een ander leven

Toen ik zeven jaar geleden door een ongeluk niet-aangeboren hersenletsel opliep, dacht ik dat mijn leven voorbij was. De eerste twee jaar na mijn ongeluk bestonden namelijk alleen maar uit het inleveren van dingen die ik altijd zo gemakkelijk gedaan had. Het begon met school en werk, maar ook dingen zoals boodschappen doen of onverwachts iets moeten ondernemen lukten niet meer. Ik bleek moeite te hebben met de simpelste dingen.  In het begin kon ik maar niet geloven dat ik zulke simpele dingen niet meer kon. 

 

Ilana de Boer

Dagbesteding

Twee jaar na mijn ongeluk en helemaal gek worden van het thuis zitten, besloot ik dagbesteding een kans te geven. Ik was er van overtuigd dat ik daar niet bij hoorde, ik was immers gezond op een hoofd wat niet helemaal goed werkte na. Ik paste niet tussen mensen waar iets ‘mis’ mee was. Inmiddels heb ik ontdekt, dat ik daar zeker wel tussen pas. Met iedereen is wel iets mis. Perfectie, zo ontdekte ik hardleers, bestaat niet.

mijn verhaal
ik(r) op dagbesteding
Your body is Amazing
veel te veel willen

In 2019 besloot ik een boetseer cursus te volgen. En wat ik daar ontdekte, is de hele basis van mijn onderneming: Vrouwen zien er niet zo uit als op tv en in de media. Ik ben niet de uitzondering, ik ben de norm. Niemand is perfect en dat maakt ons juist mooi, kunst zelfs!

Na de cursus besloot ik een oproepje op Instagram te zetten, want nu ik ontdekt had hoe echte vrouwen er uitzagen, wou ik die ook gaan boetseren en niet meer van ‘perfecte’ foto’s werken. 

Ik verwachte hier geen reactie op, want wie wil nou haar kleren uittrekken om geboetseerd te worden (?!?!). Maar toch kreeg ik die: Een vriendin waar ik al jaren geen contact meer mee had wou dit wel eens proberen. 

En zo gezegd, zo gedaan. En tijdens het boetseren van haar prachtige lijf. Ontstond het idee om de wereld te gaan laten zien wat ik net ontdekt had: Hoe prachtig onze imperfecte lijven zijn. 

En weer plaatste ik een oproepje op Instagram, en weer verwachte ik geen reactie. Want nu zou het gaan om voor een onbekende je kleren uit trekken, kilometers te moeten reizen en vaak een hotelovernachting moeten boeken. 

Maar toch, de reacties stroomden binnen. En zo ontstond het ‘your body is amazing’ project. 

trots op je lijf

De aanmeldingen voor ‘Your body is amazig’ stroomden binnen. Maar steeds vaker kreeg ik ook de vraag of ik niet ook een beeld in opdracht wou maken omdat ze het concept zo mooi vonden. 

En dat besloot ik te doen. Trots op je lijf was geboren. Vrouwen zich goed laten voelen over zichzelf. Liefde geven aan een lijf wat zo hard werkt, er voor je is, je door moeilijke tijden heen sleept. 

En of ik trots ben. Trots op dit project, trots op de prachtige vrouwen die, de soms doodenge stap nemen, om zich te laten boetseren. Trots op mijzelf, maar vooral: Trots op je lijf!

ilana de boer kunstenaar assen vrouwenbeelden vrouwentorso
Podcast

Wil je meer over mij weten? Dan raad ik je deze podcast absoluut aan!

Alles over mijn ongeluk, mijn kijk op het vrouwenlichaam en hoe het boetseren in zijn werk gaat. 

Behandeling in Amerika