Even voorstellen..

..Een flapuit die bijna altijd een zonnebril draagt. Houdt van drankjes, gezelligheid en alleen zijn.

Is graag eerlijk en direct. Heeft liefde voor rondjes draaien in mooie jurken, pizza als ontbijt en roze joggingspakken. Gaat de deur uit als diva of zwerver maar niks hier tussen in. Ademt roze en heeft geen idee of je ademt met een d of t schrijft.

Verdient de ere titel ‘beste terras zitter van Drenthe’. Vindt zichzelf nuchter en spiritueel. Verslaafd aan goed eten. Is lekker zacht  en heeft een hekel aan mensen die in de derde persoon spreken.

Ohja, je mag me ilana of ilaan noemen.

"The best weight you will ever lose is the weight of other people's opinion of you"

- Geen idee van wie deze quote is, maar hij is donders goed -

Waar het allemaal begon..

Het vrouwenlijf… Ik kan zeggen dat ik hier letterlijk een haat – liefde verhouding mee heb. Van haat naar liefde, dat dan weer wel.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit trots op mijn lijf ben geweest als kind, puber of jongvolwassene. Wat ik me wel kan herinneren is de keren dat ik huilend voor de spiegel stond omdat ik me lelijk voelde.  Hoe vaak ik met kleren mijn lichaam heb proberen te verhullen en de horror die ze zomer noemden. 

Ik denk niet dat hier ooit verandering in gekomen zou zijn als ik op een koude dag in januari 2022 niet een gigantisch atelier in Groningen binnen liep voor mijn eerste boetseercursus . 

Voor mij stond een vrouw, helemaal naakt. Een vrouw met hangborsten, striae en een buik. Ik vond haar prachtig!

En voor het eerst in mijn leven realiseerde ik me dat mijn lichaam met haar hobbels en bobbels niet de uitzondering was maar de norm. 

zelfliefde, atelier, trots op je lijf

"I love that feeling when you are stepping into a new era of yourself and it is gonna be for the better."

- Zelfde als hierboven. Goede quote, geen idee van wie -

zelfliefde, jezelf omarmen, vrouw zijn, vrouwelijke energie

Zonder actie geen reactie

Ik besloot dat ik daar wat mee moest doen. 

Want als ik, een volwassen vrouw, niet wist hoe een vrouwenlijf er uit ziet. Hoe kijken jonge meiden dan naar lichamen of andere vrouwen die net als ik veel te veel op Instagram scrollen,  Temptation Island als quilty pleasure hebben of van hun moeder te horen krijgen dat hun lijf nooit goed genoeg is.

En zo begon ik aan mijn missie: Vrouwen laten zien hoe mooi ze zijn.

Echte lichamen. Trotse vrouwen, onzekere vrouwen. Dikke vrouwen, dunne vrouwen. Maar vooral ook: lichamen die veel meegemaakt hebben. 

Ze zijn allemaal zo ontzettend mooi. Elk lichaam is weer een kunstwerk. Elk lijf verteld een verhaal. Littekens laten zien hoe sterk je bent. Vetjes, bultjes en kuiltjes laten zien dat je leeft. 

"I Think it's time you let go of who you think you need to be and just be who you actually are."

- Ben blijkbaar heel slecht in onthouden van wie een quote is -

Mijn lichaam

In 2014 liep ik door een ongeluk niet-aangeboren hersenletsel op. Sindsdien heb ik moeten struggelen met mijn gezondheid. Mijn lichaam heeft me door zoveel heen gesleept. Vecht elke dag weer voor me. 

Ik ben zo trots op dat lijf van me. Dat ze er voor me is, dat ze me laat ademen, bewegen, dansen. 

Mijn leven is veranderd sinds ik trots ben op mijn lijf. Ik geniet van de zomer, van het strand en de zon. 

Ik maak me niet meer druk om een beetje beenhaar, of ik dik lijk in een outfit en goed op de foto gaan betekent dat ik er lachend op sta. 

Ik geniet met volle teugen van het leven en mijn lijf. 

Iets wat ik elke vrouw gun. Want het leven is zoveel leuker als de weegschaal je humeur niet bepaald en je kan genieten zonder bezig te zijn met hoe je er uit ziet. 

ilana de boer kunstenaar assen

"Let me forever be known as the girl that does whatever the fuck she wants."

- .... -

Mijn billen in your face..

.. Omdat het kan en ik het durf!

Dit is dezelfde vrouw die drie jaar geleden niet eens wist hoe haar eigen vulva er uit zag, geen jurkjes durfde te dragen en niet naar de sauna durfde. 

Inmiddels heb ik midden in mijn woonkamer een clitoris liggen, naast het vulva boek en vertel ik je dat je het boek ‘kom als jezelf’ echt gelezen moet hebben. 

Krijg je een lesje ‘hoe zit het vrouwenlijf in elkaar & wat is normaal’ (geluidjes, vocht, haartjes, roodheid) als je hier op bezoek komt. Ja echt, IEDEREEN. (sorry oma)

Staat er een foto van mijn eigen waanzinnige billen naast de eettafel, en word je omringd met vrouwenlijven. 

Nou is zelfliefde een proces, en ben ik zelf ook nog niet bij de eindstreep. Maar geniet ik wel van elke stap en schreeuw ik het liefst van de daken: ‘MOOIE VROUW, START MET JE EIGEN ZELFLIEFDE AVONTUUR, WANT HET IS FANTASTISCH!!’

veel liefs, ilana

Nog niet genoeg van mij? Luister naar mijn geklets:

De anti-dieet podcast

 

In deze aflevering ga ik in gesprek met Ilana van trots op je lijf over zelfliefde, lichaamsacceptatie en jezelf leren omarmen zoals je bent. En het is natuurlijk niet de eerste podcast die ik aan dit onderwerp wijd. Heel veel vrouwen hebben nou eenmaal enorm veel moeite met echt van zichzelf kunnen houden, hun lichaam accepteren zoals het is en zichzelf omarmen gewoon zoals ze zijn. Zonder dat er iets hoeft te veranderen. Zonder dat ze af hoeven te vallen. Zonder dat ze iets zouden moeten veranderen aan wie ze zijn of wat ze doen. En in het werk dat ilana doet probeert zij vrouwen hierin te stimuleren. Wat ze dan precies doet? Dat gaat ze jullie natuurlijk zelf vertellen.

Tantraweek - Heb ik sex gehad?

Op zoek naar meer zelfliefde stap ik graag uit mijn comfortzone. 

Om dit maar meteen bigtime te doen besloot ik naar een tantra week te gaan. 7 dagen. 

Er ging een wereld voor mij open, in de podcast deel ik over mijn ervaring. 

Of lees een blog. Ik beloof je, genoeg juice en persoonlijke avonturen:

Vulva. je vulva omarmen

Het is mijn vulva!

Jaren heb ik gedacht dat ze vagina heette. Dat ze er was om mij lastig te vallen. Stress te bezorgen en vooral heel veel jeuk

Read More »