Tantra massage

tantra massage, zelfliefde, uit je comfortzone

Uit mijn comfortzone

Ik slik nog een keer goed, om moed te verzamelen om op de deurbel voor me te drukken. Door een vriendelijke taxi chauffeur ben ik naar Groningen gebracht. Hij zou eens moeten weten waar hij me heeft afgezet, al verraad het gebouw voor me gelukkig niks. Het ziet er een beetje sjofel uit. Of misschien is sjofel niet het juiste woord. Meer een kraakpand wat veel liefde krijgt van de mensen die er zitten.

Ik geef mezelf nog tien tellen en dan ga ik het spannendste doen wat ik ooit heb gedaan: Een tantra massage.

Waarom?

Lang heb ik getwijfeld of ik dit zou doen. Het lijkt me doodeng maar tegelijk intrigeert het me ook. Heel graag wil ik mijn lijf accepteren voor wie ze is. Voor wat ze allemaal kan. Tegelijk vind ik haar doodeng. Durf ik haar niet zelf te ontdekken, leg ik het vinden van genot bij partners neer. Die tot nu toe ook niet ontdekt hebben wat ze nou echt fijn vindt. 

Er wordt weinig over gepraat, jezelf ontdekken associeer ik zelfs met vies. Toch merk ik dat ik stiekem verlang naar een opleiding over dit onderwerp. Niet voor een stel giebelende pubers, maar een serieuze handleiding. Iemand die me leert hoe mijn lijf werkt. Wat ze nodig heeft. Niet alleen over seks. Maar alles. Van mezelf houden, aanraken en verzorgen. 

Daarom sta ik nu voor deze deur. Ga ik straks iemand die precies weet hoe het vrouwenlijf werkt en wat ze allemaal kan mij laten aanraken. OVERAL.

Aanraken

Een vrouw van middelbare leeftijd doet de deur voor me open en stelt zich voor. Ze ziet er vriendelijk uit, het voelt gelukkig meteen goed. Ik ben dan ook niet naar de eerste de beste gegaan. Waar ik meestal vrij makkelijk in dingen ben en denk ‘het komt wel goed’. Heb ik in dit geval mijn research gedaan. Ik wou zeker weten dat het een veilige omgeving was.

Want naast dat ik het doodeng vind om dit te doen. Ligt er bij mij nog een extra laagje op. Ik vind het helemaal niet zo fijn om aangeraakt te worden door mensen die ik niet ken of vertrouw. Als kind heb ik mezelf leren troosten waardoor mensen toelaten op dat gebied iets is wat ik maar niet in mijn systeem krijg.

Nienke, de vrouw voor me leidt me naar een kamer. Op de vloer ligt een matrasje vol met handdoeken. De kamer is warm gestookt en de kamer is precies zo ingericht als ik zou verwachten. Met allemaal spirituele spulletjes, boeken en oliën.

Kopje thee

Gelukkig hoef ik niet meteen uit de kleren. Ik mag eerst op een stoel gaan zitten en Nienke komt naast me zitten. Ze heeft thee gezet en ik krijg een lekker warm kopje. Het helpt voor de zenuwen. Ze vraagt waarom ik dit wil doen en ik leg haar uit dat ik graag mijn eigen lijf wil verkennen, aangeraakt wil worden maar ook meer wil weten over mannelijke en vrouwelijke energie. Meteen vertel ik haar, dat ik het allemaal doodeng vind.

Nienke stelt me gerust en laat me een kleine oefening doen. ‘Raak je hand maar eens aan’ zegt ze. ‘Langzaam beweeg je met je ene hand over je arm. Voel je huid, je haren en je aders.’ Rustig beweeg ik over mijn arm, maar al snel krijg ik van Nienke te horen dat het nog veel langzamer kan. Mijn geduld wordt getest en nog langzamer beweeg ik met mijn vingers over mijn onderarm.

Wat is tantra nou eigenlijk?

Als ik uitgevoeld ben, Legt Nienke me nog een keer uit wat een tantra massage eigenlijk is. Ze verteld dat een tantra massage een massage is waarbij het hele lijf aanbod komt. Mensen associëren tantra vaak met seks, maar dat hoeft helemaal niet. Tantra sluit seks alleen niet uit. Voor tantra is een hand net zo belangrijk als een vulva, of de yoni, zoals ze in de tantra wereld genoemd wordt.

Seks hoort er in de tantra wereld net zo bij als eten. Tantra is voelen wat je nodig hebt en of dit nou seks of eten is. Beide mag er zijn.

Deze massage is echter niet seksueel legt Nienke uit. Klaarkomen mag, maar is niet het doel.

Wel gebeurt het vaak dat mensen veel emoties voelen door een tantra massage. Er kan een hoop los komen op emotioneel vlak door de aanrakingen.

Mijn grenzen

Verder bespreken we hoe ik de massage wil. Ik vertel dat ik op een keer bij de gynacoloog na, nog nooit iemand met licht aan naar mijn vulva heb laten kijken. Dit is daarom een onderdeel van de massage wat ik heel spannend vind. Ook zie ik er echt tegenop om aan mijn vulva aangeraakt te worden.

Nienke legt uit dat we ook een handdoekje op mijn schaamstreek kunnen leggen en dat zodra ze er aan toe is om mijn vulva mee te nemen, ze hier toestemming voor zal vragen. Ze geeft ook aan dat ik altijd mijn hand op mag steken of stop kan zeggen als het me te veel wordt. Wat me heel erg gerust stelt.

De massage

Dan is het tijd om mijn kleren uit te doen. Tot mijn verbazing ben ik niet de enige die haar kleren uit doet. Ook Nienke trekt alles uit behalve haar onderbroek en bh. We beginnen eerst met een meditatie. Met een rustige stem verteld Nienke hoe ik kan ontspannen. Veel helpt het eerlijk gezegd niet, ik ben zo strak als een veertje en begin het steeds spannender te vinden. Na de meditatie mag ik op mijn buik gaan liggen en begint de massage.

Mijn hele huid wordt in een warme olie gegoten en ondanks dat het heerlijk aanvoelt, kan ik de ontspanning maar niet vinden. Nienke maakt met haar handen en armen lange halen over mijn lijf. Ze neemt alles mee, behalve zoals afgesproken wat onder het handdoekje ligt niet. Na een tijdje vraagt ze of het handdoekje weg mag en ze mijn billen en bovenbenen mee kan nemen. Daarna vraagt ze toestemming of ze tussen mijn benen mag zitten en van daaruit masseert ze me verder.

Ontspanning

Ik probeer te ontspannen, de massage voelt echt fantastisch. Maar ik kan vooral de onzekerheden over mijn eigen lichaam maar niet loslaten. ‘Wat als ze walgt van mijn lijf terwijl ze dit doet’. ‘Wat als me een geluidje ontglipt’ ‘Wat vindt ze van die pukkels op mijn rug?’.

Ik mag op mijn buik draaien en nog meer onzekerheden floepen door mijn hoofd. Ik wil zo graag ontspannen. Het is erg fijn wat ze doet. Ik dacht altijd dat ik het niet fijn vond om aan mijn borsten aangeraakt te worden. Maar de lange halen die ze onder en op mijn borsten maakt, zonder mijn tepels aan te raken, zorgen voor een heerlijk tintelend gevoel. ‘Wat als mijn buik nu rommelt’ schiet het door mijn hoofd. ‘Oh shit, wat als de taxi te vroeg is’ is mijn volgende gedachte. Terwijl ik mezelf vervolgens meteen weer dwing om te ontspannen.

Ook blijven mijn gedachtes maar gaan naar dat handdoekje en de vraag of hij verwijderd mag worden gaan. Want die kan nu elk moment komen.

Verassing

Tot mijn verassing doet Nienke haar eigen bh uit en vraagt ze of ze weer tussen mijn benen mag zitten. Haar eigen bovenlijf neemt ze nu mee met de massage.

De spanning in mijn lijf wordt steeds groter. Ik word boos op mezelf, want waarom kan ik me niet ontspannen. Ik voel me veilig in deze ruimte en ook bij Nienke. Ik kan elk moment nee zeggen, maar ik wil het niet. Ik wil dit kunnen.

Ook Nienke merkt dat ik gespannen ben en vraagt wat er aan de hand is en of ze nog door kan gaan.

Ik geef aan dat dit gewoon kan.

Nachtmerrie

En dan gebeurt het, mijn grootste nachtmerrie. Door alle spanning is mijn vulva lucht gaan zuigen en maakt nu een keihard pruttelend geluid. Ik kan wel door de grond zakken van gêne.

Nienke verteld me dat dit heel normaal is en hoort bij het vrouwelijke lijf. Alhoewel ik dit ergens wel weet, veranderd dit niks aan de boosheid die ik nu voel, voor mezelf en voor mijn lijf.

Dan komt de vraag voor het handdoekje. Ik zeg ja en het handdoekje verdwijnt. Daarnaast vraagt ze ook nog expliciet toestemming of zijn mijn yoni aan mag raken. Ze duikt niet meteen op mijn vulva. Rustig neemt ze af en toe mijn boven benen mee, schaamstreek en langzaam strijkt ze uiteindelijk een paar keer langs mijn vulva.

En dan is de massage op zijn einde.

Nabespreking

Rustig mag ik nog even blijven liggen terwijl zij de ruimte uit loopt. Ik veeg de olie van me af met een handdoek en rustig kleed ik me aan. Dan gaan we nog even zitten met een kopje thee om de massage na te bespreken.

Nienke maakte zich zorgen over de spanningen die ik voelde en ik leg haar uit wat er gebeurde. Nogmaals legt ze me uit dat dit hele normale reacties van het lijf zijn en ook al weet ik dit, het stelt me toch een beetje gerust.

Ik besluit dat ik het zeker een bijzondere en waardevolle ervaring vond. Niet het magische moment zoals sommige mensen hun eerste tantra massage beschrijven. Maar misschien heeft mijn lijf wat oefening nodig. Ik besluit dat ik zeker nog een keer naar Nienke toe ga, want nu ik weet wat ik kan verwachten, geeft me dat al een hoop rust.

Filmpje

Mocht je meer willen weten over tantra. Misschien helpt dit filmpje van Sarah & Irma je. Samen praten ze over wat een tantra massage nou eigenlijk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Je eigen kunstwerk

Een beeld van je lijf

ZELFLIEFDE PAKKETJES

Een cadeau voor de vrouw die wel een beetje liefde kan gebruiken

Social Media

Most Popular

Ontvang de laatste updates

Schrijf je in

Ik beloof dat ik je niet ga spammen! Alleen maar mailtjes over zelfliefde en mijn aanbod.

Deze link doet het nog niet. Onder aan de pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

On Key

Related Posts

tantra massage, zelfliefde, uit je comfortzone

Tantra massage

Uit mijn comfortzone Ik slik nog een keer goed, om moed te verzamelen om op de deurbel voor me te drukken. Door een vriendelijke taxi

Je lichaam accepteren

Mijn lijf accepteren

Mijn lijf accepteren hoe het is. Voor mij als zeventwintig jarige klinkt dit als een fabeltje. Een onbereikbaar fenomeen. Toen ik slank was, voelde ik