Bestellingen boven de €100,- worden gratis verzonden.

Trotsopjelijf

Tantra massage

blog over trantra massage, mijn ervaring

Een blog over mijn tantra massage,

Dit is wel de moeilijkste tot nu toe. Niet omdat ik niet wil delen hoe de massage was, maar omdat het zo persoonlijk is. Want deze massage kwam toch wel heel dicht bij mijn angsten en om te vertellen hoe ik het ervaren heb, moet ik ook dat stukje delen.

Voor je buurvrouw

Het is een absolute aanrader. Voor iedereen. Voor jou, voor mij en voor je stijve hark van een buurvrouw.

Het is niks seksueels, tenminste bij mij was het dat absoluut niet. Laat ik wel zeggen, dat ik het niet door zomaar iedereen zou laten doen. Want om dat vertrouwen op te bouwen wat ik zo nodig heb, moet het ook niks seksueel zijn.

Ik vind het namelijk best wel heel eng als (vreemde) mensen mijn lichaam aanraken, als ze te dichtbij komen en in mijn persoonlijke ruimte. De 1,5 m de afgelopen tijd, was voor mij dan ook een gigantische uitkomst.

En alhoewel ik heel erg kan genieten van een massage van mijn rug, vond ik een massage waarbij ik niet wist wat ik kon verwachten erg eng. En omdat ik zo’n behoefte heb aan weten wat er gaat komen om te kunnen ontspannen, zal ik hier dan ook alle stappen beschrijven.

Waarom een tantra massage?

Na een warm ontvangst begonnen we met een kopje thee en een gesprekje. Meteen heel interessant, want ik vertelde de redenen waarom ik de massage wou:

  • Mijn eigen lichaam beter leren kennen
  • Meer in mijn vrouwelijke energie
  • Weten wat ik fijn vind
  • Uit mijn comfortzone stappen
  • Weten hoe het voelt voor mijn modellen om de kleren uit te trekken voor een vreemde

Ik kreeg een paar goede tips van haar. Ik moest mijn lichaam gaan aanraken (nee niet daar 😉) maar langzaam met mijn vingers over mijn armen bewegen. Voelen hoe mijn huid voelt, de haartjes en aders. Best een moeilijke oefening voor zo’n ongeduldige griet als ik. Ik bewoog meteen al veel te snel. Mijn hand op mijn buik leggen, en gewoon maar voelen.

Wat is een tantra massage

Ik heb niet google er op los gelaten om dit stukje te typen. Maar wat ik er vooral van begrepen heb, ben jij een groot tantra expert en denk je: nou ze slaat compleet de plank mis, corrigeer me dan vooral. Maar dit is het idee wat ik van tantra heb en waarom ik het wou proberen:

Tantra draait om het aan kunnen geven van je grenzen. Aangeven wat jij en je lichaam nodig hebben. Maar ook dat alles er bij hoort. Je yoni (vulva) mag net zoveel liefde ontvangen als je elleboog bij wijze van spreken. Bij tantra wordt er veel meer geaccepteerd en minder geoordeeld. Het is allemaal oké. 

Uit de kleren, ja echt, helemaal naakt!

Toen was het tijd om de kleren uit te trekken. Ik was niet de enige die haar kleren uit trok. Ook degene die mijn tantra massage gaf, trok een groot deel van haar kleren uit en hield alleen nog haar ondergoed aan. Er lag een matras op de grond en de kamer was heerlijk warm. Omdat ik het nog wat eng vond helemaal naakt, hadden we afgesproken dat er eerst nog een handdoekje een deel van mij zou bedekken. Ook hadden we afgesproken dat als ik iets niet prettig vond of als het me te veel zou worden, ik mijn hand op zou steken en we dan zouden bespreken hoe nu verder.

De massage

We begonnen eerst met een meditatie, na de meditatie mocht ik op mijn buik gaan liggen. De massage bestaat vooral uit lange halen en voelde heerlijk aan. Maar ik vond het tegelijkertijd ook erg moeilijk om te ontspannen. Mijn hoofd staat nooit uit. Mijn gedachten gingen van ‘oh wat zou ze van mijn lijf vinden’ naar ‘als ik maar geen scheet laat’ tot ‘wat eten we vanavond’.

Handoekje

Ze vroeg of de handdoek van mijn kont mocht en zo ging ze door naar mijn benen, armen, handen. Na een tijdje vroeg ze of ze tussen mijn benen mocht komen zitten en dat mocht. Vanuit daar ging ze verder met de massage. Ik mocht op mijn rug draaien. Ze begon weer met masseren en ik ontdekte dat onder mijn borsten een gevoelige plek is. Mijn borsten begon ze ook langzaam mee te nemen, maar niet gericht op mijn tepels. Die vermeed ze en met lange halen ging ze over de voorkant van mijn lijf. Ze vroeg weer toestemming of ze mijn benen ook mocht masseren, en vouwde het handdoekje wat er weer lag, wat naar binnen. Ook vroeg ze toestemming of ze vervolgens tussen mijn benen mocht zitten en ook haar eigen bh ging uit. Vanuit deze positie begon ik het spannender te vinden, omdat ze fysiek nu toch wel heel dichtbij kwam. Ze begon grote halen te maken en bewoog met haar bovenlichaam ook naar voren, waarbij ze me soms licht aanraakte met haar bovenlijf.

Yoni

Ook vroeg ze toestemming of ze mijn yoni mee mocht nemen. Af en toe gingen haar handen langs mijn dijen. Maar heel veel heeft ze mijn yoni niet aangeraakt, ik denk omdat de spanning bij mij toch wel flink aanwezig was. De massage werd afgerond.

Ontspannen

En ondanks dat ik het moeilijk vond om helemaal te ontspannen, was het wel een hele prettige en bijzondere ervaring. En zeker iets wat ik weer ga proberen. Juist omdat ik het nodig heb om te weten wat er gaat gebeuren, is een tweede keer misschien wel heel goed voor mij. Hopelijk kan ik meer ontspannen als ik weet wat ik kan verwachten.

Mijn conclusie over tantra

Mijn conclusie: de dingen waarover ik me druk maakte van te voren hadden helemaal niet gehoeven. Ze stuurde me niet weg zodra ze mijn lijf zag, het was niet ongemakkelijk of raar, ik had absoluut niet zenuwachtig hoeven zijn.

De spanningen in mijn lijf, de moeite met intimiteit waren wel even confronterend. Maar het geeft me een goed gevoel dat ik het gedaan en gedurfd heb. En ik ga het zeker nog een keer doen.

Zelfliefde voor gevorderden

De volgende stap in mijn zelfliefde avontuur is de boudoirshoot, en die komt er ook al heel snel aan. Ik maak me al een stuk minder druk hierover, omdat ik nu weet dat ik het in mijn hoofd veel groter maak dan nodig is. En het vast mee gaat vallen. Als ik een tantra massage ‘kan’, kan ik ook een boudoirshoot.

Meer info

Mocht je nou nog wat meer info willen hebben over tantra, dan zou ik je zeker aanraden even het filmpje van Sarah te kijken. Zij en Irma geven een heel mooi beeld over wat tantra is en hoe zo’n massage nou gaat.

You might also enjoy

lieve woordjes